Full Circle Online Marketing, die naam is niet zomaar verzonnen. Een volledige cirkel is 360 graden rond. En als de cirkel compleet is, dan heb je dus alle onderdelen van de marketing meegenomen. Full Circle Online Marketing beperkt zich niet tot bepaalde onderdelen. Wij zetten ons in voor een volledige en goed op elkaar afgestemde mediamix.

360 Marketing Mediamix

Een volledig afgestemde marketingstrategie

Elk bedrijf wil zijn naamsbekendheid vergroten. Elk bedrijf wil meer omzet genereren. De basis voor een gedegen marketingstrategie is consistentie. Houd in alles wat je doet je eigen identiteit overeind. Dat je daarbij verschillende platformen kunt gebruiken, is mooi meegenomen. Het ene medium sluit het andere niet uit. Als er rekening wordt gehouden met de voor- en nadelen van de platforms.

 

360 Marketing Mediamix - een allround strategie dat werkt

 

De afbeelding hierboven laat het al zien. Een marketingstrategie gaat altijd door. Campagnes beginnen en lopen af, maar na goede analyses gedaan te hebben, wordt het zaak om weer verder te gaan. Een goede online marketingstrategie gaat altijd door. Zorg ook voor een voortdurende online marketing. Laat Full Circle Online Marketing je helpen.

 

Verbeter je E-commerce met een brede mediamix

De term e-commerce zal voor sommigen een vaag begrip zijn. Welke raakvlakken heeft e-commerce met online marketing? Wel veel, eerlijk gezegd. E-commerce is min of meer de verzamelnaam voor elektronisch handel bedrijven. Elke webshop, maar ook verkoper van museumkaartjes, tot zelfs alle transacties op Marktplaats, vallen onder e-commerce. Hoe val je op tussen al jouw concurrenten? Wat is jouw 'unique selling point'? 

Start Shopify webshop

Het aantal webshops zal blijven groeien

Het is tegenwoordig erg makkelijk om zelf een webshop te beginnen. Omdat we sinds maart 2020 nog vele malen vaker online winkelen, zal het aantal webshops alleen maar groeien. Aanbieders als Shopify zullen hun omzet de komende jaren naar ongekende hoogten zien stijgen.

 

Online is de concurrentie huizenhoog. Een goede en vooral constante aanpak van online marketing-ideen zorgt er op de lange termijn voor dat een webshop herkenbaar wordt. Een webshop dat herkend wordt komt sneller als een betrouwbare partner over. Bovendien blijft het merk hangen. Als het zaadje geplant is, dan wordt er vanzelf zaken gedaan.

 

E-commerce is binnen de 360 Marketing Mediamix een belangrijke schakel. Niet elke ondernemer heeft een webshop op de website en dat hoeft ook niet. E-commerce gaat verder. Zorg op elke pagina voor een heldere call-to-action, bijvoorbeeld. Zaken doen begint met contact leggen en wat beter dan een aanvraag voor een offerte, nieuwsbrief of simpele informatie. 

 

Binnen de Full Circle geven we e-commerce de juiste aandacht. De beste manier om een webshop hoog in Google te laten komen, is absoluut goede SEO. Keywords, metatags, het hoort er allemaal bij. Gelukkig weten wij waar we over praten. Dan kun jij je volledig richten op andere zaken.

Social Media, onmisbaar in een 360 Marketing Strategie

Het begrip 360 Marketing houdt in dat je op veel vlakken actief aanwezig bent. Social media kan in een marketingstrategie niet ontbreken.

Wat je vooral moet doen als je succesvol wilt adverteren, is ervoor zorgen dat de juiste mensen, jouw doelgroep dus, je advertenties zien. Bepaal vooraf de groep mensen, zij die waarschijnlijk zijn geïnteresseerd in je diensten of webshop. Zo kun je een site als Facebook een beter beeld geven van de mensen aan wie je advertentie moet worden weergegeven. Zo ben je goed op weg om de gewenste resultaten te krijgen. Bovendien hoef je niet te betalen voor mensen die je advertentie wel zien, maar toch niet geïnteresseerd zijn. 

 

360 Marketing zorgt ervoor dat je niet alleen je SEO op orde hebt. Het zorgt ook voor de juiste SEA en voor goed gebruik van SMM (Social Media Marketing). 

Een tweede onderdeel en nog wel belangrijker dan adverteren op social media is dat je een groot netwerk opbouwt. Mensen die jouw merk delen, zorgen voor een groter bereik. Oké, het kost even tijd om een groot netwerk op te bouwen. Zorg voor een goede planning van je activiteiten. Een social media kalender noemen we dat ook wel. 

 

Blogger van content

Creëer unieke content en wordt gevonden

De aanwezigheid van unieke content is onmisbaar op een website. Tenminste, als je wilt dat Google jouw activiteiten waardeert. Kopieer niet zomaar de tekst van concullega's, zelfs niet als je dit vertaalt van buitenlandse websites. Het betere jatwerk zorgt dan wel voor een snelle vulling van de site, maar als je exact dezelfde teksten hebt als anderen, dan ziet niemand het. 

Het is belangrijk om zelf content te schrijven, ook al haal je inspiratie uit anderen. Start bijvoorbeeld een blog om wekelijks je site te verversen. Dan kun je deze direct delen op social media. Op veel websites gebeurt soms maanden helemaal niets. Voorkom dat.

Overdadig gebruik van keywords is ook af te raden. Wanneer je content niet overeenkomt met dat wat je daadwerkelijk aanbiedt, doet je SEO kelderen. Bovendien trek je mensen aan waar je misschien niets aan hebt. 

Laat je site regelmatig controleren op keyword-relevantie. Als het zoekgedrag van je klanten verandert, verander mee. Blijf altijd op de hoogte en relevant.

Vind je dit te tijdrovend, of te moeilijk; Full Circle Online Marketing heeft de juiste keyword-tools in huis om dit te optimaliseren.

 

Positieve reviews; ook dat is branding

Het is belangrijk om op internet er goed op te staan. Denk maar eens aan je eigen zoekgedrag. Als je iets hebt gevonden, dan wil je wel weten wat andere mensen ervan vinden. Negatieve reviews, terecht of niet, die zorgen voor een zeer slecht imago. Alle andere aspecten van marketing worden beïnvloed wanneer er op Google of Facebook slechte reviews te lezen zijn. 

Zorg zelf voor positieve reviews! Nee, je hoeft ze niet zelf te schrijven. Maar vraag na een bestelling of in een mailing of mensen je willen beoordelen. Een beloning geeft altijd een extra stimulans, mocht je weinig reactie krijgen. 

Goede reviews horen bij het vergroten van je naamsbekendheid. Het merk van je bedrijf, je 'brand', zorgt voor wat mensen van jou zien. En wat ze van je vinden. Voor iedereen geldt een ander pad, maar houd altijd je imago op orde. Ga bijvoorbeeld op Twitter geen controversiële discussies aan, vaak doet je dat geen goed. 

Branding is marketing op lange termijn. Op korte termijn kun je snel schakelen, inspelen op de huidige situatie. Op lange termijn houd je klanten en vergroot je de zichtbaarheid.

 

YouTube adverteren

Video-advertising

Weet je dat op kanalen als YouTube verreweg de meeste mensen een advertentie kunt laten zien? Met YouTube-advertenties bereik je potentiële klanten, terwijl ze zelf video's op YouTube kijken of zoeken. Het leuke is dat je alleen hoeft te betalen wanneer ze interesse tonen. 

Je vraagt je misschien af hoe je een advertentie op YouTube krijgt. Wellicht denk je dat het ingewikkeld is. En duur. Wat als je een filmpje maakt met je telefoon: Kan dat wel? Kan je echt een mooie advertentie maken zonder veel geld uit te geven?

Jazeker. Deel je verhaal met potentiële klanten en maak gebruik van alle mogelijkheden die er zijn met video. Je videoadvertentie biedt een geweldige mogelijkheid tot een-op-eencommunicatie met potentiële klanten. Laten we helpen.

 

E-mail marketing

Hoe houd je contact met je achterban zonder gebruik van social media? Er zijn namelijk genoeg klanten die je op social media niet of niet goed kunt gebruiken. Juist, door het sturen van e-mails. E-mail marketing heeft veel voordelen. 

* Je kunt een bepaalde groep aanspreken

* Weinig kosten, veel contact

* Een e-mail is eenvoudig te personaliseren

* Zorgt voor een hoge ROI (dus veel waar voor je geld) 

* Het resultaat is snel en eenvoudig te meten

 

Offline Marketing

Offline Marketing

Online Marketing dat zich ook nog bezig houdt met offline marketing? Wij vinden dat het ene het andere prima versterkt. Niemand van ons is altijd online. We zitten in de auto, lezen thuis ook wel eens een krantje, of laten onze hond uit, net langs het winkelcentrum. Een ideaal moment om je bedrijf te laten zien. Full Circle Online Marketing zet zich helemaal in voor offline promotie. Flyers ontwerpen, posters laten drukken bij de beste drukker; ook daarvoor zit je goed bij ons.

Analyse

Wat heb je aan marketingcampagnes als je de resultaten niet meet? Er zijn meer doelen te behalen dan alleen meer omzet halen, dus heb je meer graadmeters nodig. 

Heb je snel een goede analyse nodig van je site? Dat kan bij ons. Wij analyseren niet alleen, we helpen ook om content aan te passen, waar nodig. 

Een kleine aanpassing kan al grote uitwerking hebben. Websiteanalyse is belangrijk om net even dat aan te kunnen passen, waar je zelf niet aan denkt.

Vraag ook een websiteanalyse aan: