Google vindt jouw blog beter

Gepubliceerd op 31 maart 2021 om 21:53

Het schrijven van relevante blogs is onmisbaar op een website. Laat de wereld zien dat je belangrijk bent. Laat Google zien dat je iets relevants te vertellen hebt. Reken maar dat dit goed is voor je SEO.

‎Bloggen draagt bij aan omzet

Het belang van bloggen is hopelijk geen schokkend nieuws. Blogs verbeteren n‎niet alleen ‎‎je SEO, het vergroot ook het algehele siteverkeer. Daarbij is het schrijven van interessante blogs een goede manier om klanten meer te weten laten komen over jouw branche, merk, product of service.‎

‎Het regelmatig produceren van effectieve blogs kost soms tijd en energie.  Helemaal als je niet weet waarover je moet schrijven.

Een ondernemer met een krap budget is misschien alleen geïnteresseerd in zaken die direct ten goede komen aan de bedrijfswinst. Hoort bloggen daar dan bij? 

‎Als je bepaalt hoe je je tijd, moeite en geld in 2021 investeert, vraag je je misschien af: "Zullen mijn blogposts daadwerkelijk leiden tot aankopen?"‎

Wordt een relevante blogger

Als je op je website schrijft over hoe jouw bedrijf de lezer kan helpen bij het oplossen van problemen, dan waardeert deze de expertise die je laat zien. Win het vertrouwen van je toekomstige klant. Want dat vertrouwen kan uiteindelijk leiden tot aankopen.‎

‎Hoezo dan?

Als een klant vertrouwt op het advies of de informatie in blogs, dan kunnen ze erop vertrouwen dat het aanbod van betere kwaliteit is dan dat van de concurrent, simpelweg omdat die er waarschijnlijk niet over schrijven.

‎Zelfs als je de voorkeur geeft aan video-, sociale media- of visuele marketingstrategieën, is het belangrijk om te onthouden dat blogs meewerken om producten te verkopen, op een unieke manier.‎

Relevante blogs verhogen je positie in de zoekresultaten

Behalve dat goede blogs bijdragen aan een betere relatie met de lezer, verbeteren ze ook de positie in de zoekresultaten bij Google en Bing.  Het geeft meer mogelijkheden om direct naar een bestemmings- of aankooppagina te linken. Zo kunnen consumenten de inhoud vinden nadat ze gegoogeld hebben, jouw verhaal lezen en rechtstreeks naar een verkooppagina gaan. Zo simpel kan het zijn.

De Full Circle 360 graden Marketingmix

Bloggen is dus een geweldige manier om meer bezoekers om je website te krijgen. Zit je site goed in elkaar, dan zul je ongetwijfeld meer resultaat boeken. Maar je kunt veel meer doen dan alleen bloggen. Spring uit de band en neem instructievideo's op. Gebruik social media om in interactief met je klanten bezig te zijn. Bovenal, laat zien dat je ertoe doet. Onderscheid je van de massa. 

‎Overweeg je om je naast het bloggen meer allround online marketing in te zetten? Je weet alleen niet waar je moet beginnen? Daarom bestaat Full Circle Online Marketing. Een breed georiënteerde online marketing dat zorgt voor een betere vindbaarheid. En je weet wat dat oplevert. 

Meer weten? 

Laat weten waarmee je geholpen kan worden. Laat hieronder een berichtje achter. Dan wordt ook jouw website een goed gevonden topper.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.