Meer bezoekers op je website

Hoe wordt je website seo?

Met SEO krijg je op een goede (organische) manier meer bezoekers naar je website. SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization. In mooi Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Je zorgt er dus voor dat je website perfect is ingericht, zodat zoekers op Google of Bing jouw site sneller zien. Dat zorgt vanzelf voor meer bezoekers en potentiële klanten.

SEO om hoger te komen in Google

Optimaliseer en kom hoger in Google

SEO is niets meer dan het proces om zonder er voor te hoeven betalen, mensen vanuit Google naar jouw site te krijgen. Dat klinkt simpel, maar je concurrenten zitten ook niet stil. Hoe kom je terecht bij de eerste zoekresultaten? 

Samen met Full Circle Online Marketing wordt je website volledig geoptimaliseerd. Er wordt altijd gekeken naar drie hoofdpunten:

* Technische optimalisatie

* On-Page optimalisatie

* Off-Page optimalisatie

Een goede structuur van een site helpt je aan meer bezoekers

Zoekmachines zoals Google gaan op een bepaalde manier te werk. Daar zie je niets van, maar ze noemen het crawlen, indexeren en ranken. De machines kijken of jouw site duidelijk is opgebouwd, met relevante tussenkoppen bijvoorbeeld. Een goede structuur van een site leidt tot een betere vindbaarheid. Google waardeert het als je zelf moeite doet.

Verder is het belangrijk om bijvoorbeeld met heading tags en sitemaps te gebruiken. Het zijn kleine zaken op een website, maar wel belangrijk. Is je site wel mobiel-vriendelijk? Hoe vindt men de gebruikersvriendelijkheid? Zoekmachines zijn altijd bezig met zulke vragen. Ze belonen je wanneer je het goed voor elkaar hebt.

Wil je weten of de structuur van jouw site wel in orde is? Vraag vandaag nog een SEO-check aan.

Relevante content brengt je hoger in Google

On-Page optimalisatie richt zich op alle aspecten die op je website te zien zijn. Denk aan het gebruik van de juiste keywords, of ALT-tekst dat je aan gebruikte afbeeldingen hangt. On-Page optimalisatie is het vergroten van de relevantie van je site. Iemand die zoekt naar handschoenen, maar op een sneaker-webshop belandt, is een verloren bezoeker. Zorg ervoor dat de gebruikte content ook geeft wat je in huis hebt. 

 

Tegenwoordig zijn zoekmachines al zo ontwikkeld dat de relevantie van groot belang is. Als je hoger in Google wilt komen, dan is On-Page optimalisatie erg belangrijk.

 

Backlinks website

Waarom het gebruik van backlinks zo belangrijk is

Door het internet lijkt de hele wereld met elkaar verbonden. In een paar seconden zie je het weerbericht in Argentinië, mocht je dat willen. Bijna alle website zijn op de een of andere manier ook met elkaar verbonden. Als er geen directe link is, dan zeker indirect. Het gebruiken van links op een site zijn erg belangrijk en zoekmachines kijken hier ook altijd naar.

 

Wees kieskeurig met je links

Maar de tijd dat je een site helemaal vol kon stoppen met backlinks die niet relevant waren, die is geweest. We zien allemaal wel eens sites voorbijkomen met oneindig veel links naar websites die in niets een verband houden met de site. Sites als deze worden door zoekmachines genegeerd. Dat geldt voor beide sites, dus wees selectief met het gebruik ervan. Selectief is in dit geval trouwens niet hetzelfde als zuinig. Relevante backlinks geven je een bepaalde mate van status. Hoe meer sites jou zien als belangrijk, des te beter is dit voor je positie. 

 

Social media gelden ook als backlink

Een site dat er op social media veel likes en deelacties krijgt, die scoort zeker punten bij Google. Misschien niet zoveel als een backlink, maar toch. Voor elke branche is social media dus van zeker belang. Laat zien dat je midden in de samenleving staat. 

Full Circle Online Marketing helpt je met social media marketing. Meer weten? Klik hier

 

Ben je op zoek naar een SEO-Specialist?  Je website wordt al geoptimaliseerd vanaf € 200,- per maand